Tine Hertmans stelt "Het Appelhuis" voor in Standaard Boekhandel

Voormalig dorpsdichter Tine Hertmans stelde afgelopen weekend onder ruime belangstelling "Het Appelhuis" voor in de Standaard Boekhandel in Dok-Noord in Gent. Samen met illustratrice Sandrine Lambert zorgde ze voor een prettig lees-, voorlees- en kijkboek. Het kleurrijke boek krijgt nog een extra dimensie omdat het het eerste kinderboek is van de gloednieuwe uitgeverij Gandaboeken van Dirk Willaert, die u kent als auteur van de historische Ganda-reeks.

Een familie wormen leeft tevreden in het Appelhuis. Pim, Pam en Pom beleven na een fikse windvlaag echter de schrik van hun leven, en vallen dan van het ene avontuur in het andere. Met een goede afloop. Een prettig verhaal waarvan Tine Hertmans bij de voorstelling in Standaard Boekhandel in haar gekende vertelstijl een flink stuk voorlas. Tot het echt spannend werd, en we aangepord werden om het zelf verder te lezen. Noem het een kinderboek, maar wij namen ons exemplaar wel stiekem mee naar bed en vonden maar rust als we tot de laatste pagina gelezen hadden. Om het lot te kennen van de wormenfamilie, maar ook om te weten welk  personage uit het boek ook echt bestaan heeft, zoals Tine ons bij de voorstelling al had verklapt.

"Wie schrijft er nu over wormen? Ik dus",gniffelde Tine Hertmans, die meteen ook toegaf dat ze - eens leerkracht, altijd leerkracht - ook een moraliserend vingertje opgeheven had in "Het Appelhuis." Iets wat de schrijfster naar eigen zeggen wel vaker probeert te doen. Sandrine en Tine signeerden en illustreerden nadien ook ter plaatse in Standaard Boekhandel. Nadien werd er getoost op "Het Appelhuis" en konden kinderen die langskwamen in twee sessies knutselen samen met de auteurs. 

Tine Hertmans en Sandrine Lambert. Het Appelhuis. ISBN 978 90 8249 5843 is uitgegeven bij Gandaboeken en kost 16,5 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
Delen
 
Tweet
 
Google+
 
Mail

Corrigeer
Ontdek deze zelfopladende luxe hybride en geniet van de laagst mogelijke belasting op VAA.
Lexus CT 200h v.a €26.900
Investeer op een locatie waar nog échte meerwaarde mogelijk is. Vanaf €99.995
Uw droomverblijf aan zee
Luxe assistentiewo

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio