Korps in rouw na plotse dood van 31-jarige brandweerman Davy

Korps in rouw na plotse dood van 31-jarige brandweerman Davy

Foto: rr

Ieper -

Brandweerman Davy Boudein is op amper 31-jarige leeftijd overleden in zijn woning aan de Brugseweg in Ieper. De verslagenheid is groot bij het korps en de familie, van wie vader en broer ook brandweerman zijn. De uitvaart vindt plaats in de kazerne.

Davy belde vrijdagavond zijn broer Andy, ook brandweerman en ambulancier, omdat hij zich niet goed voelde. Die verwittigde de hulpdiensten en de brandweer, die de deur moest openen, maar alle hulp kwam te laat. Vermoedelijk overleed Davy aan een hartfalen.

Betrokken en joviaal

Het brandweerkorps van Ieper is in rouw. “Davy was graag gezien binnen en buiten de brandweer”, aldus Iepers brandweercommandant Rik Vandekerckhove. “Hij was een viertal jaar aan de slag bij post Ieper, lag goed in de groep en was heel betrokken en joviaal. Een voorbeeldig brandweerman, die uit een echte brandweerfamilie komt: zijn vader Patrick (57) is onderofficier en maakt al sinds de jeugdbrandweer deel uit van ons korps, zijn broer Andy (34) is brandweerman sinds 2002.”

Uitvaart in kazerne

De verslagenheid bij het korps is groot. “Vrijdagavond kwamen een aantal brandweermannen spontaan samen in de kazerne voor een gesprek. Velen onder hen zijn echte vrienden van Davy, die hem ook kennen van het uitgaansleven. Het is de eerste keer dat onze post iemand verliest op zo'n jonge leeftijd.”

De burgerlijke uitvaart vindt plaats op zaterdag 15 september om 10 uur in de Ieperse brandweerkazerne aan Minneplein 1A, op vraag van de familie. “Het is de eerste keer dat de kazerne gebruikt wordt voor een uitvaart”, zegt Francis Hessel, begrafenisondernemer en zelf ook brandweerman.

Grote ruimte

“Het was niet evident om een ruimte te vinden die voldoende groot was, want we verwachten veel volk. Iedereen is welkom, dus ook zijn collega's van Picanol. Er kan een 500-tal mensen binnen. We laten de poorten ook openstaan, waardoor de mensen op de binnenkoer ook de plechtigheid kunnen volgen. De mensen kunnen de kazerne bereiken vanuit Haiglaan en Minneplein. We zitten nog samen met de officieren voor de praktische regeling. Er zal sowieso toezicht zijn, zodat er tijdens de plechtigheid geen brandweervoertuigen geblokkeerd worden door geparkeerde wagens.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees