Man (70) overleden na uit de hand gelopen ruzie met campinguitbater

Man (70) overleden na uit de hand gelopen ruzie met campinguitbater

De receptie van camping Asterix werd een tijdlang afgesloten. Foto: dji

Bredene -

Een 70-jarige bewoner van camping Asterix in Bredene is zaterdag overleden aan een hartaanval na een dispuut met de campinguitbater. De politie verhoorde de uitbater, maar liet hem terug vrij.

Het incident gebeurde rond de middag. Bewoner Bernard G. (70) uit Bilzen wou verhaal halen over een dispuut rond betalingen over parkeerplaatsen, maar die discussie liep uit de hand. Volgens het parket van Brugge ontaardde de woordenwisseling in wederzijdse slagen. Wat later begaf het hart van de campingbewoner het.

Volgens de familie van het slachtoffer had de campinguitbater de automatische deur gesloten, zodat er geen hulp geboden kon worden. De lokale politie Bredene/De Haan en het parket van Brugge startten een onderzoek. De receptie van de camping werd afgesloten. De uitbater werd opgepakt voor verhoor.

Bedreigd door bewoners

Volgens het parket verklaarde de man dat de agressie uitging van het slachtoffer en dat hij zich enkel verdedigd had. De automatische deur had hij naar eigen zeggen gesloten om te verhinderen dat de man wegliep vooraleer de politie ter plaatse was. Een medewerkster van de camping bevond zich ook in de receptie en was getuige van het incident. De uitbater werd de avond zelf nog vrijgelaten. Hij zou nog bedreigd zijn door andere campingbewoners. Maar volgens het onderzoek lijkt het overlijden vooral een spijtig voorval te zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees