Vakantie

Koffieliefhebber? Dan moet je naar dit museum

Koffieliefhebber? Dan moet je naar dit museum

Foto: Lavazza

Lavazza, het vierde grootste koffiemerk wereldwijd, heeft in Turijn een museum geopend dat helemaal in het teken staat van het zwarte, vloeibare goud. Koffieliefhebbers weten dus al naar waar ze hun volgende citytrip kunnen boeken.

Voor koffiefans is er een nieuwe bestemming bij uitstek: Turijn. In de Italiaanse stad werd het koffiemerk Lavazza in 1895 opgericht. Vandaag is het wereldwijd de vierde grootste speler en de marktleider in eigen land. Voor een toegangsprijs van 10 euro word je in het gloednieuwe museum rondgeleid door vijf kamers vol media-installaties. Dat doe je bovendien met een tasje koffie in de hand, want dat is in de prijs inbegrepen, zo ook een specialer drankje zoals een cocktail met koffie. 

De koffiefabrikant toont ook een groot deel van zijn 8.500 documenten rijke archief, van foto's tot allerlei andere producten die aan koffie en de lange geschiedenis van het bedrijf gelinkt zijn. Het museum, dat van woensdag tot en met zondag open is, maakt trouwens deel uit van een buurt die volop in ontwikkeling is. Wie achteraf een hapje wil gaan eten, kan daarvoor in het trendy restaurant Condividere by Lavazza terecht. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees