Zelfverklaarde buurtwachter veroordeeld voor overval

Zelfverklaarde buurtwachter veroordeeld voor overval
Hasselt / Beringen -

Sezayi D., een 39-jarige man uit Beringen, is veroordeeld voor twee diefstallen met geweld, een fietsdiefstal en een inbraak in het fietsenatelier van een centrum voor volwassenenonderwijs. Hij kreeg 37 maanden celstraf. De man gaf zich uit voor buurtwachter.

Bij het beroven van twee mannen van hun smartphone en een verlengkabel gaf beklaagde zich uit als buurtwachter. Hij en een dertigjarige kompaan waren zogezegd op buurtpatrouille. De kompaan kreeg een werkstraf van vijftig uren. Als de werkstraf niet binnen de twaalf maanden is uitgevoerd, moet hij alsnog een jaar de cel in.

Op 28 juni 2018 werden rond 4 uur ‘s ochtends twee mannen op straat benaderd door beklaagde en zijn kompaan. De Beringenaar was zwaar onder invloed van speed en kwam gevaarlijk over. Toen een slachtoffer zijn gsm terug wilde, greep D. hem bij de keel. De rechtbank achtte de kompaan medeverantwoordelijk, omdat die geen stappen ondernam om de dertiger tegen te houden.

Door middel van braak was hij een herstelplaats voor fietsen binnengedrongen. Hij wilde fietsonderdelen en een emmer met batterijen voor elektrische fietsen meenemen. Hij sloeg op de vlucht toen een auto de speelplaats opreed.

Aan een winkel nam hij een koersfiets mee. Hij sloeg ook een bewakingscamera stuk en nam die mee.

In de rechtbank gebruikte de man zijn amfetamineverslaving als excuus. De strafrechter omschreef beklaagde echter als hardleers, die geen lessen heeft getrokken uit eerdere veroordelingen. Daarom kreeg hij een zware effectieve bestraffing opgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees