Toekomstige Tuymansen palmen Pulse parochiezaal in

De tekenschool ging zaterdag van start, maar instappen is nog mogelijk. Foto: kma

Zandhoven - Zaterdag ging de nieuwe tekenacademie van Zandhoven van start in de parochiezaal van Pulle. Het gaat om een samenwerking met de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) uit Lier.

Zandhoven heeft al een erg actieve muziek-, dans- en woordacademie. Maar als je ziet hoeveel volwassen Zandhovenaars met beeldende kunst bezig zijn - er zijn meerdere kunstkringen actief - kon een tekenacademie niet langer ontbreken. “Ons jeugdatelier is gericht op kinderen van zes, zeven of acht jaar”, legt schepen voor Cultuur Rudy Willems (CD&V) uit. “Het is de bedoeling gradueel uit te breiden, zodat alle leeftijden er op termijn terecht kunnen.”
Omdat deelgemeente Pulle in het Masterplan het ‘cultuurdorp’ werd gedoopt van Zandhoven, was het logisch dat de tekenacademie hier zijn stek vond. Het oog viel op de oude parochiezaal in de Dorpsstraat die eigendom is van de gemeente. Ze wordt gebruikt door enkele verenigingen, zoals de harmonie.
De lessen gaan elke zaterdag door van 9.20u tot 11.10u. Juf Lydia ontving zaterdag zestien kinderen, ongeveer evenveel jongens als meisjes. 


Nu zaterdag 15 september is het vriendjesdag en kunnen kinderen nog steeds instappen. Inschrijven kan trouwens tot en met 30 september via de hoofdschool in Lier (Koepoortstraat 1) of online via www.academielier.be. De tekenschool kost 65 euro per kind, en 42 euro voor wie recht heeft op sociale vermindering. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio