58-jarige man uit Hamme gelinkt aan twintigtal inbraken in winkels en bedrijven

Gezochte inbreker geklist dankzij warmtecamera

Lokeren / Appels / Dendermonde / Hamme -

De man die al sinds juli inbraken pleegde in winkels en bedrijven in regio Lokeren en Dendermonde is zaterdag tijdens een grootschalige politieactie ingerekend. De 58-jarige man wordt gelinkt aan een twintigtal feiten.

De politie spaarde tijd noch moeite om een einde te maken aan de inbrakenplaag waarmee het al sinds het begin van deze zomervakantie mee te kampen kreeg. Een man, die meermaals gemaskerd en steeds in dezelfde outfit gefilmd werd, brak telkens tussen 5.30 en 6.30 uur in bij winkels en bedrijven. Hij sloeg daarbij een raam in en ging aan de haal met de inhoud van de kassa en de kluis. Vorige week donderdag verspreidde de politie van Lokeren een opsporingsbericht naar de man nadat er die dag opnieuw was ingebroken bij een winkel langs de Zelebaan in Lokeren. Met resultaat, want afgelopen zaterdag slaagden hun collega's van Dendermonde erin om de inbreker bij de lurven te vatten. “Tijdens een gerichte actie samen met de helikopter van de federale politie konden we de man oppakken”, meldt het korps in een bericht, dat enthousiast aanheft met de legendarische zin ‘Ladies and Gentlemen: We got him’. “Hij werd in een hinderlaag gelokt en kon mede dankzij de warmtecamera van de helikopter precies gelokaliseerd worden. Het gaat om een 58-jarige man uit Hamme. Hij wordt gelinkt aan een twintigtal inbraken in de regio Dendermonde en Lokeren.”

De verdachte werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. “Die besliste om de man aan te houden”, zegt woordvoerster Sarah Demeyer van het parket van Oost-Vlaanderen. “Een resultaat dat te danken is aan het doorgedreven speurwerk van de lokale recherche dat een nauwkeurig daderprofiel kon opstellen. Op basis daarvan werden er gerichte acties georganiseerd.”

Een compliment dat men bij het korps van Dendermonde en de omringende zones graag in ontvangst neemt. “Een grote pluim voor alle collega's die hiervoor extra uren hebben gedraaid”, klinkt. “En ook een dikke merci aan de collega's van de federale politie voor de luchtsteun.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees