Frituuruitbater Tim (32) redt buurvrouw, kind én gebouw van zware brand

Frituuruitbater Tim (32) redt buurvrouw, kind én gebouw van zware brand

De brandweer kon, mede dankzij uitbater Tim, vermijden dat het vuur naar de bovenliggende appartementen oversloeg. Foto: rdb

Merchtem -

Een zware brand heeft maandag frituur Den Drypikkel deels vernield. Door een vermoedelijke kortsluiting zal de zaakvoerder toch zeker een tijdje de deuren moeten dichthouden. Dankzij hem bleef iedereen wel ongedeerd.

Wie de komende dagen een frietje wil steken, kan daarvoor niet meer terecht bij frituur Den Drypikkel aan de Wolvertemsesteenweg. Achteraan de zaak brak maandagochtend een brand uit die voor heel wat schade zorgde.

“Verschrikkelijk”, zegt de geschokte uitbater, Tim Den Roovere (32). Hij baat de frituur al vier jaar uit. “Ik was nog net voor de brand uitbrak naar het gemeentehuis gefietst met mijn kindje. We kwamen thuis waarop ik hem van uit de fietsstoel haalde en nadien naar boven ging, waar we wonen. Op dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht.”

Brandend plastiek

Maar ongeveer een uurtje later rook Den Roovere een doordringende brandgeur. “Het leek op plastiek dat aan het branden was. Ik opende de gangdeur en wist onmiddellijk hoe laat het was. Ik drukte meteen mijn zoontje tegen mij aan en ging onze buurvrouw waarschuwen. Haar nam ik onder mijn oksels mee naar buiten.”

De snelle en vooral goede reflex leerde Den Roovere destijds nog tijdens een opleiding tot brandweerman. “Nadien ging ik ook nog uit voorzorg de gaskraan toedraaien en sloot ik een aantal deuren.”

Diepvries

Allicht heeft dat ervoor gezorgd dat de brand niet naar de bovenliggende appartementen kon uitbreiden. “Het vuur ontstond vermoedelijk aan de diepvries achteraan de zaak”, zegt brandweerkapitein Paul De Sadeleer van de zone Vlaams-Brabant West. “Bij aankomst was het vuur uitgebreid naar de bergplaats, de keuken en nadien ook de zaak zelf. Er was heel wat rookontwikkeling. Beneden liep de zaak veel brand- en rookschade op. Daar zal heel wat herstellingswerk aan te pas komen. De appartementen boven de frituur liepen gelukkig enkel rookschade op en zullen eens goed gekuist moeten worden.”

Niemand raakte uiteindelijk gewond bij de brand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees