Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Pieter-Jan kreeg een mand vol streekbieren van Unizo en zijn werkgever.rdb

Pieter-Jan Desmet ziet vakantiewerk beloond met prestigieuze titel

Bierbrouwer nu ook jobstudent van het jaar

Sint-Stevens-Woluwe/Sterrebeek

-

Pieter-Jan Desmet uit Sterrebeek is door Unizo Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot Jobstudent van het jaar 2018. Al drie jaar werkt hij bij CFS Accountants als jobstudent. Daar twijfelden ze dan ook geen moment om zijn kandidatuur in te zenden.

Niets dan lof krijgt de 23-jarige Pieter-Jan Desmet uit Sterrebeek toegezwaaid door zijn collega's bij CFS Accountants in Sint-Stevens-Woluwe. Toen ze bij het bedrijf hoorden over de verkiezing van Vlaams-Brabantse Jobstudent van het jaar, besloten ze meteen de jonge twintiger in te schrijven bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Met succes, zo blijkt nu. Deze week werd hij verkozen tot Jobstudent van het jaar 2018 en kreeg hij uit handen van Nancy Van Espen, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel, een rijkelijk gevulde mand met streekbieren.

“Ik werk nu drie jaar bij dit bedrijf en vind het nog steeds een leuke job”, vertelt de student Handelswetenschappen. Beginnen deed hij er tijdens een stage, maar nadien bleef hij terugkomen tijdens de vakantieperiodes.

Verantwoordelijkheden

Pieter-Jan Desmet Jobstudent van het jaar “Wie weet bouw ik hier wel een carrière uit na mijn studies”

“En nu ik ook nog maar enkele dagen per week verwacht word op school, spring ik geregeld bij in de week. Ik kreeg hier de voorbije jaren steeds meer verantwoordelijkheden.”

“Ook de collega's en de sfeer zijn hier enorm leuk. Wie weet bouw ik hier wel een toekomstige carrière uit.”

Dat zijn woorden die Marleen Springael van CFS graag hoort. “Wij werken met strakke deadlines dus soms hebben we een drukke agenda. Als Pieter-Jan dan kan inspringen, is hij altijd meer dan welkom. Bovendien is hij al ingewerkt en zeer stressbestendig. Wij zouden hem graag houden ja.”

Maar de jonge kerel heeft ook nog andere ambities. Zo maakte hij een tijdje geleden met enkele vrienden ook een jeugddroom waar; het brouwen en vermarkten van een eigen bier. Onder de naam Mak Brewery zijn ze inmiddels gestart met een onderneming. Bij CFS zijn ze alvast fan van ‘Mak Eens Proeven’, het eerste bier van Mak Brewery.

“Het was een reden te meer om Pieter-Jan de prijs toe te kennen”, zegt Nancy Van Espen. “Niet alleen ligt zijn werk in het verlengde van zijn studies, maar naast de vakantiejob startte hij ook nog eens als student-zelfstandige. Dat is een trend die we steeds vaker zien opkomen.”

Het beste van Enkel voor abonnees