Mode

Vettig haar en slonzige kleren: maak kennis met de scumbro

Justin Bieber is het bekendste voorbeeld van een scumbro Foto: Isopix

Een onverzorgde look en dure kleren: de hipster ziet er tegenwoordig een beetje anders uit. Modeblad Vanity Fair schrijft dat het tijdperk van de scumbro is aangebroken. De term voegt de Engelse woorden scum (vuiligheid) en bro (vriend) samen en staat voor een stijl, afgekeken van zwervers. Maar hoewel de nieuwste kleren van onder meer Justin Bieber en co er goedkoop uitzien, zijn ze dat allesbehalve.

“Een scumbro draagt streetwear op een ironische manier. Hij kiest voor outdoormerken zoals Patagonia en Crocs, maar heeft ook de nieuwste sneakers van Adidas in zijn collectie staan. Hij speelde wellicht voetbal op de middelbare school, maar hij verliet het team omdat hij skaten ontdekte. Zich scheren? Dat hoeft maar eens om te twee weken”, zo definieert Vanity Fair de nieuwe populaire look onder de mannelijke sterren.

Vettig haar en slonzige kleren: maak kennis met de scumbro
Foto: ISOPIX

Verschrikkelijke combinaties

Ook bij mannensite Mr.Porter hebben ze de nieuwste mode al gesignaleerd. “Ze dragen peperdure labels zoals Gucci, Versace, Prada en Vetements, maar kiezen opzettelijk voor combinaties zodat de look er in het geheel verschrikkelijk uitziet.” Of het een echte trend zal worden? Misschien, maar dat is alvast niet de bedoeling van wie erg nonchalant voor de dag komt. “Dit gaat niet over trendsetten. Het gaat erom dat je eruitziet als een puinhoop, maar tegelijk toont dat je heel succesvol bent.”

Vettig haar en slonzige kleren: maak kennis met de scumbro
Jonah Hill Foto: ISOPIX

Bieber en co

De bekendste aanhanger van de nieuwe stijl, die andere hippe trends zoals de normcore en dadcore opvolgt? Justin Bieber. Hij heeft tegenwoordig halflang haar, dat meestal vettig vanonder zijn pet of een vissershoedje vandaan komt, en een snorretje. De ster gaat gekleed in schreeuwerige oversized T-shirts en broeken die maten te groot lijken. Alle stuks zijn zorgvuldig geselecteerd door zijn styliste Karla Welch, combineren doet de ‘Sorry’-zanger helemaal zelf. Ook acteurs Jonah Hill en Shia LaBeouf en Saturday Night Live-ster Pete Davidson, die verloofd is met Ariana Grande, zijn fan en verschijnen regelmatig in outfits waarin de focus op comfort ligt.

Vettig haar en slonzige kleren: maak kennis met de scumbro
Pete Davidson Foto: ISOPIX
Vettig haar en slonzige kleren: maak kennis met de scumbro
Shia LaBeouf
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees