Voorzitter examenjury ontkent beschuldigingen van Aarschotse schepen: “Ik heb nooit vragen vrijgegeven”

Voorzitter examenjury ontkent beschuldigingen van Aarschotse schepen: “Ik heb nooit vragen vrijgegeven”

Het rommelt al langer in het stadhuis van Aarschot: eerste schepen Christel Verlinden zette vorige week een stap terug. Foto: dvg

Aarschot -

De voorzitter van de examenjury van de stad Aarschot weerlegt de beschuldigingen die Christel Verlinden (Open VLD) afgelopen vrijdag uitte, toen ze bekendmaakte dat ze met onmiddellijke ingang opstapte als schepen van Aarschot. Verlinden nam ontslag nadat bekendgeraakt was dat ze examenvragen had doorgespeeld aan een werknemer van de stad die een examen moest afleggen om zijn job te kunnen behouden.

In haar persmededeling motiveerde Verlinden het doorspelen van de examenvragen onder meer met het feit “dat ze zich zorgen maakte dat de selectie niet correct zou gebeuren”. Ze stelde met name over informatie te beschikken “dat burgemeester André Peeters (CD&V) bij een vorige examenronde aan de juryvoorzitter opdracht had gegeven om een kandidaat doelbewust te buizen”. Verlinden beweerde daarnaast ook dat ze de bewuste examenvragen gekregen had van diezelfde voorzitter van de jury.

“Ik ontken beide aantijgingen met klem. Nooit heb ik zulke richtlijnen gekregen van eender welke politicus of andere personen. Nooit heb ik examenvragen vrijgegeven. Ik kan alleen maar betreuren dat hierbij mijn goede naam, hoog gehouden gedurende meer dan 40 jaar in openbare dienst, openlijk ter discussie wordt gesteld. Het enige doel lijkt een partijtje moddergooien, waarbij men erop rekent dat er toch altijd iets van blijft hangen. Ofwel draagt men bewijzen aan voor deze lasterlijke beschuldigingen, ofwel zijn verontschuldigingen op hun plaats”, aldus Luk Testelmans.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees