Tot 40 maanden cel voor Noord-Limburgse drugsdealers

Tot 40 maanden cel voor Noord-Limburgse drugsdealers

Themabeeld Foto: if

Neerpelt / Lommel / Overpelt -

Veertig maanden celstraf en een boete van 8.000 euro kreeg de 46-jarige B.A. uit Neerpelt opgelegd voor het dealen van cannabis, speed, xtc, GHB (vloeibare xtc) en cocaïne. Een 44-jarige man uit Lommel kreeg 38 maanden effectieve celstraf en een boete van 8.000 euro. Beiden dealden samen met vier andere beklaagden op grote schaal verdovende middelen in Overpelt en Neerpelt tussen midden april 2016 en 9 januari 2018.

De veertiger uit Lommel maakte zich ook schuldig aan het bezit van 360 erectiepillen, de verkoop van vijf tasers of stroomstoottoestellen en pepperspray. Hij beschikte zelf over zeventien tasers.

B.A. had een pistool, een jachtgeweer, een taser en een kruisboog in zijn bezit.

Een 57-jarige Nederlander uit Neerpelt en een 34-jarige man uit Neerpelt kregen celstraffen van respectievelijk 18 en 15 maanden met uitstel voor het deel dat de voorhechtenis overschrijdt en een boete van 8.000 euro met uitstel. Ze moeten zich laten begeleiden voor hun drugsprobleem en mogen niet in de buurt komen van de andere beklaagden.

Een 30-jarige man uit Neerpelt en een 34-jarige vrouw uit Overpelt kregen voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 15 en 20 maanden en dezelfde geldboete met uitstel.

Bij de huiszoekingen vond de politie grote hoeveelheden GHB, amfetamines, cannabis, xtc en allerlei grondstoffen voor het zelf produceren van vloeibare xtc. De speurders vonden ook de boekhouding terug.

Voor de bestraffing hield de rechtbank er rekening mee dat B.A. met allerlei chemicaliën zelf verdovende middelen fabriceerde en verkocht. B.A. was bovendien al in het verleden voor drugsdelicten veroordeeld, maar trok er geen lering uit. Dat gold ook voor de veertiger uit Lommel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees