Festival Van Vlaanderen komt opnieuw langs in Heusden

WIN. Vijf duokaarten voor Anima Eterna Brugge

WIN. Vijf duokaarten voor Anima Eterna Brugge

Iets meer dan 30 jaar geleden opgericht: Anima Eterna Brugge Foto: if

Destelbergen - De mooie en sinds kort nog sfeervoller verlichte Heilig-Kruiskerk in Heusden is vrijdag 14 september opnieuw het decor voor de doortocht van het Festival van Vlaanderen. Anima Eterna Brugge brengt er om 20 uur ‘Gro(o)t(s)e kamermuziek’ met werk van Berwald en Schubert. Voor onze lezers hebben we meteen een buitenkansje in huis: 5 lezers kunnen met partner naar keuze gratis naar deze mooie culturele avond in eigen regio. Hoe, dat leest u hieronder.

De muziek laten klinken zoals ze oorspronkelijk bedoeld was, dat is waar Anima Eterna Brugge, al meer dan vijfentwintig jaar een internationaal gerenommeerd ensemble, voluit voor gaat. Elk concert wordt dan ook integraal op periode-instrumenten uitgevoerd, met aandacht voor de geschiedenis van en rond elk muziekstuk. Het octet van Schubert staat bekend om zijn sublieme melodische lijnen en zijn unieke instrumentatie. In dit werk, geschreven voor de ongewone combinatie van vijf strijkers, klarinet, fagot en hoorn, scheert Schuberts muzikale kunnen ongezien hoge toppen. Het werk staat zij aan zij met een Scandinavische parel: het septet van Franz Berwald, die ook wel ‘de grootste componist uit de geschiedenis van Zweden’ wordt genoemd.

Voor het achttiende jaar al  kan u genieten van topmusici onder de kerktoren. Later dit najaar - op 21 oktober - strijkt het Festival ook neer in de OLV ter Sneeuwkerk in Destelbergen met ‘A Canzone ‘e Partenope' van Bel Ayre. Maar eerst dus een open doekje voor vrijdag 14 september in Heusden.

Misschien morgen wel applaus voor uzelf wanneer u ons via dit adres uw naam en woonplaats mailt, met ook het antwoord op de vraag : Welke bekende naam uit de muziekwereld richtte in 1987 Anima Eterna op?  De eerste vijf juiste antwoorden in onze mailbox krijgen per retour een dubbelticket.  Succes !

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio