Kunstenares ruilt penseel en doek in voor 3D-pen

3D-werkjes van Mieke Tambuyzer verbazen kunstliefhebbers

Werken met een 3D-pen vereist heel wat precisie. Foto: pvw

Zemst / Weerde -

Kunstenares Mieke Tambuyzer uit Weerde verraste tijdens de Kunstenaarsroute 2018 met bijzondere, artisanale kunstwerkjes. Die maakte ze met een hoogtechnologische 3D-pen.

De kunststukken van Mieke vloeien niet voort uit borduurwerk, klei of penseel en doek. De voormalige kleuterjuf van de Sint-Cajetanusschool in Perk hanteert een 3D-pen.

“Ik was altijd creatief en hou van kunst. Sinds mijn pensioen is dat een voltijdse bezigheid. Tot enkele jaren geleden richtte ik mij uitsluitend op de schilderkunst, maar sinds zo’n drie jaar experimenteer ik met een 3D-pen. Ik zag die voor het eerst op televisie. Kort nadien kochten mijn kinderen me zo’n pen en begon het experimenteren. Ik was er verbazend snel mee weg en ging steeds grotere werken maken.”

Uniek instrument

Vandaag vindt ze de 3D-pen een uniek instrument om kunst te maken. “Bovendien gaf het mijn werken een nieuwe dimensie. Letterlijk dan. Je kan spelen met schaduwen en materialen om het werk in te verankeren. Er komt heel wat precisie bij kijken, maar ik vind dat net een leuke uitdaging.”

De werken van Mieke zijn te koop vanaf 250 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio