NATIONS LEAGUE. Dzeko redt Bosnië-Herzegovina, Hongarije kan het wel zonder Georges Leekens

NATIONS LEAGUE. Dzeko redt Bosnië-Herzegovina, Hongarije kan het wel zonder Georges Leekens

Foto: REUTERS

Naast IJsland-België stonden er nog zes wedstrijden op het programma in de Nations League.

Bekijk hier alle uitslagen van de Nations League!

Liga A

Spanje maakte in Elche gehakt van Kroatië. La Roja deden liefst zes keer de netten trillen tegen de vice-wereldkampioen en won met 6-0. Saul Niguez, Marco Asensio, Rodrigo, Sergio Ramos en Isco scoorden voor de Spanjaarden. Gent-doelman Lovre Kalinic scoorde een ongelukkig eigen doelpunt. Spanje telt in Groep 4 nu zes punten, Engeland en Kroatië hebben er nog geen enkel.

Liga B

Bosnië-Herzegovina kreeg Oostenrijk over de vloer in Groep 3. De thuisploeg won in Zenica met 1-0 dankzij een laat doelpunt van, wie anders, Edin Dzeko. Intussen interlandgoal nummer 53 voor de spits van AS Roma. In de stand leiden de Bosniërs met zes punten.

Liga C

Twee wedstrijden op het derde niveau van de Nations League. Finland nam in Turku de maat van Estland. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Teemu Pukki. Hongarije, sinds juni niet meer onder bondscoach Georges Leekens, won met 2-1 van Griekenland. Roland Sallai en László Kleinheisler scoorden voor de Hongaren, Konstantinos Manolas scoorde tegen voor de bezoekers.

In de stand in Groep 2 gaat Finland aan de leiding met een mooie zes op zes. Hongarije en Griekenland tellen drie punten, Estland is nog puntenloos.

Liga D

In Liga D werd er niet gescoord in de wedstrijd tussen Moldavië en Wit-Rusland. Luxemburg was wel in vorm. Het won met 0-3 op het veld van San Marino. Onder andere Maxime Chanot (ex-Kortrijk) scoorde voor de bezoekers, die nu zes punten tellen in Groep 2. Wit-Rusland heeft er vier, Moldavië eentje en San Marino geen enkel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen