Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eigenaar woedend nadat paardenbeul jonge merrie heeft gedood: “Als ik de dader tegenkom, doe ik graag hetzelfde met hem”

Eigenaar woedend nadat paardenbeul jonge merrie heeft gedood: “Als ik de dader tegenkom, doe ik graag hetzelfde met hem”

De overleden merrie werd gevonden door een boer die in de buurt van de weide woont. Foto: JCr

Gingelom -

Een paardenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen in een afgelegen weide. De dader sneed de halsslagader over van een eenjarige merrie, die doodbloedde. “Als ik degene tegenkom die dit gedaan heeft, doe ik graag hetzelfde met hem. Hiervoor wil ik met plezier twee jaar in de gevangenis zitten”, zegt de eigenaar die anoniem wenst te blijven.

Het was een landbouwer die even verderop woont die het dode paard dinsdag aantrof en de eigenaar verwittigde. “Bijna overal hing er bloed. Aan de draad, in de weide, in de drinkbakken. Daar zat zelfs meer bloed dan water in. Het is eigenlijk een geluk dat de dader de halsslagader overgesneden heeft. Daardoor heeft het dier niet lang moeten afzien en is het doodgebloed”, zucht de eigenaar. Zowel hij als het parket hebben het raden naar de dader of een mogelijke verdachte. “Het onderzoek loopt”, aldus ...

Het beste van Enkel voor abonnees