Dansende agent regelt het verkeer op geheel eigen wijze: “Zo volgen bestuurders tenminste mijn aanwijzingen”

Dansende agent regelt het verkeer op geheel eigen wijze: “Zo volgen bestuurders tenminste mijn aanwijzingen” Video: Reuters

Uniek, zo valt de werkwijze van verkeersagent Pratap Chandra Khandwal op zijn minst te noemen. De man regelt het verkeer in de Indiase stad Bhubaneswar door met zijn dansmoves iedereen in de juiste richting te begeleiden. En ondanks dat de bewegingen er atypisch uitzien, lijkt zijn aanpak wel te werken.

Het verkeer regelen in India is sowieso al geen simpele opdracht. Met maar liefst 150.000 verkeersdoden in 2016 heeft het land een van de dodelijkste wegen ter wereld. Bovendien gaat het van kwaad naar erger: volgens de laatste informatie van de overheid ligt het cijfer 3,2 procent hoger dan het jaar voordien.

Dat Khandwal sinds vier jaar geleden voor een andere aanpak kiest dan zijn collega’s, hoeft dan ook niet te verbazen. “Op deze manier volgen de bestuurders mijn aanwijzingen”, vertelde de man aan lokale media. “Voordien wilden ze mij niet gehoorzamen, dus zocht ik een andere manier om hun aandacht te trekken.”

Ook de automobilisten zelf lijken de werkwijze van de agent te smaken. “Dit is een goede nieuwe techniek”, aldus een weggebruiker. “Mensen worden niet enkel geëntertaind, maar zijn zich hierdoor ook meer bewust van de verkeersregels.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees