Nieuwe snookermijlpaal voor briljante Ronnie O'Sullivan: "Hij is zoals goede wijn"

Nieuwe snookermijlpaal voor briljante Ronnie O'Sullivan: "Hij is zoals goede wijn"

Foto: IMAGEGLOBE

Het nieuwe snookerseizoen is weer in volle gang. Momenteel spelen de handigste mannen met een keu in China de Shanghai Masters. Ronnie O'Sullivan verdedigt er zijn titel en doet dat voorlopig in stijl.

Luca Brecel verloor in de eerste ronde met 6-4 van thuisspeler Zhou Yuelong, maar O'Sullivan baande zich op indrukwekkende wijze een weg naar de halve finales. Eerst moest ex-wereldkampioen Neil Robertson eraan geloven. De Australiër moest met 6-3 het onderspit delven na enkel straffe pots van "The Rocket".

 

In de kwartfinale ging veteraan Stuart Bingham voor de bijl met 6-2. Op weg naar de zege maakte O'Sullivan zijn eerste twee 'centuries' van het seizoen, breaks boven de 100 punten. Meteen goed voor nummer 949 en 950 uit zijn illustere carrière. Niemand komt in de buurt aangezien de gestopte Stephen Hendry tweede staat met 772 centuries. John Higgins telt er 720, Neil Robertson 570 en Judd Trump 534. Luca Brecel zit aan 83 centuries.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.