Umpire reageert op conflict met Serena, intussen tekent US Open-winnares Osaka historisch contract: “Ze is miljoenen waard”

Umpire reageert op conflict met Serena, intussen tekent US Open-winnares Osaka historisch contract: “Ze is miljoenen waard”

Foto: Greg Allen/Invision/AP

De tirade van Serena Williams zindert nog steeds na in de tenniswereld. Umpire Carlos Ramos vond het dan ook tijd om (kort) te reageren. De Portugees kreeg daarnaast steun van een ex-collega. Intussen plukt US Open-winnares Naomi Osaka de vruchten van haar zege met een historisch contract bij Adidas.

Serena stond de voorbije dagen in het oog van de storm na haar scheldtirade op de US Open. Tijdens de wedstrijd haalde ze verschillende keren zwaar uit richting scheidsrechter Ramos: “Je bent mij een verontschuldiging schuldig. Ik heb in mijn hele leven nog nooit vals gespeeld. Ik heb een dochter en ik wil voor haar het goede voorbeeld zijn. Ik speel niet vals. Ik verlies nog liever”, riep ze.

Ramos kreeg de steun van de Internationale Tennisfederatie (ITF) en ook ex-collega Richard Ings sprong in de bres voor de Portugees. “Carlos is al vier decennia een op en top professional”, vertelde Ings aan CNN. “Er is geen meer ervaren, intelligente en capabele umpire dan hem. Als bepaalde instanties hem voor de wolven gooien, dan zijn umpires hun veiligheidsfactor kwijt. Ze zouden hem moeten steunen.” Ings verwees daarmee naar de opmerkelijke reactie van de WTA. Die koos namelijk de kant van Williams.

De Portugees zelf reageerde kort op het voorval. “Ik voel me goed gezien de omstandigheden”, vertelde hij aan de Portugese krant Tribuna Expresso. “Het is een delicate situatie, maar fluiten à la carte bestaat niet. Maak jullie maar geen zorgen om mij.” Ramos laat het hoofd niet hangen en staat ingepland voor de halve finale van de Davis Cup tussen de VS en Kroatië, die vrijdag start.

Umpire reageert op conflict met Serena, intussen tekent US Open-winnares Osaka historisch contract: “Ze is miljoenen waard”
Foto: AP

Osaka is hot

Intussen trekt US Open-winnares Naomi Osaka zich weinig aan van de hele zaak. De Japanse geniet met volle teugen van haar eerste Grand Slam-zege, een overwinning die haar geen windeieren heeft gelegd. De 20-jarige Osaka werd donderdag voorgesteld als het nieuwe gezicht van automerk Nissan. Onder ongewoon ruime mediabelangstelling.

Maar er is meer. De Japanse staat namelijk op het punt om het duurste contract ooit te tekenen voor een vrouwelijke atlete bij Adidas. Haar contract bij het populaire sportmerk loopt eind dit jaar af, maar Adidas heeft een contract van 7,3 miljoen euro klaarliggen voor Osaka. Daarmee zou ze meteen de op één na best verdienende tennister worden van 2018, na Serena Williams en voor Caroline Wozniacki.

De New York Post noemde Osaka al een “branding sensation”. Door haar Japanse paspoort spreekt ze de belangrijke Aziatische markt aan, terwijl ze door haar Amerikaanse roots ook de markt in de VS kan veroveren. “Het feit dat ze ook nog eens in New York won, is een pluspunt. Momenteel is Osaka miljoenen waard voor Adidas”, stelde marketing consultant Joe Favorito in de New York Post.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.