Twintiger werd gerekruteerd door minderjarige leerling van de school

Gewapende man die met ‘La Casa de Papel’-masker school binnendrong deed het voor de likes op Facebook

Gewapende man die met ‘La Casa de Papel’-masker school binnendrong deed het voor de likes op Facebook

Links: het Salvador Dali-masker uit de populaire Netflix-serie ‘La Casa de Papel’. Rechts: de Brusselse Léon Lepageschool. Foto: *

Brussel -

De politie heeft de verdachte kunnen identificeren die gewapend en met een masker in de stijl van ‘Casa de Papel’ is binnengedrongen in een schoolgebouw. De actie zou op poten gezet zijn door een minderjarige leerling van de school. Beiden wilden er ophef mee veroorzaken op sociale media.

Afgelopen maandag drong een individu de Leon Lepage-school binnen in het centrum van Brussel. Hij begaf zich naar een klaslokaal op de eerste verdieping. Op dat moment droeg hij een masker in de stijl van de serie ‘Casa de Papel’, bedreigde hij de leerlingen met een handvuurwapen en vroeg hun pennenzakken. Toen een leraar tussenbeide kwam, sloeg de gemaskerde man op de vlucht, zonder dat er gewonden vielen.

De politie heeft de man intussen kunnen identificeren. Het gaat om de twintiger D.Y., die goed gekend is bij de politiediensten en justitie. Opmerkelijk: Y. werd via sociale media gerekruteerd door M., een minderjarige leerling van de Leon Lepage-school.

Beide verdachten werden woensdagavond door de politiediensten verhoord. Ze hebben de feiten bekend en wilden naar eigen zeggen opschudding veroorzaken op sociale media. Het tweetal is donderdag ter beschikking gesteld van het parket van de procureur des konings in Brussel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees