Vrouw meldt politie in paniek dat ze wordt overreden, maar video van bestuurder doet iets anders vermoeden

Vrouw meldt politie in paniek dat ze wordt overreden, maar video van bestuurder doet iets anders vermoede Video: YouTube - Chris Hampshire

Het was een erg ongewone situatie waarin de Amerikaan Chris Hampshire was verzeild geraakt. Op een filmpje dat de man dinsdag op YouTube plaatste, was te zien hoe een vrouw de politie meldde dat ze werd overreden. Vreemd, aangezien Hampshire op geen enkel moment het gaspedaal indrukte.

Het incident gebeurde in Cedar Breaks Park, een park in de Amerikaanse staat Texas. Volgens Hampshire nam hij bij het verlaten van het park de verkeerde uitgang, waarna een vrouwelijke parkwachter hem met het incident confronteerde. De situatie escaleerde echter zodanig dat de man besloot om het tafereel ook te filmen.

Op de virale beelden viel te zien hoe de dame in paniek naar de politie belde. “Mevrouw, hij rijdt me omver, haast je alsjeblieft”, claimde ze, terwijl Hampshire in alle rust meedeelde dat haar verklaring nergens op sloeg. “Jij zit in de problemen, jij gaat naar de gevangenis”, snauwde ze hem nog toe.

Ontslagen

Niet veel later kwamen twee rangers van het park ter plaatse om de situatie te ontmijnen. Ze vertelden Hampshire dat de politie onderweg was, maar dat kon de Amerikaan niet deren. “Ik vertelde dat ik ging vertrekken, aangezien dit toch al van bij het begin onrechtvaardig was”, schreef hij neer op YouTube. “Ik heb niks verkeerd gedaan.”

Anderhalve kilometer verderop kreeg de politie hem in de gaten. “Vijftien agenten reden me eerst voorbij, maar al snel keerden enkelen van hen zich om en hielden me tegen”, vervolgde Hampshire. “Aan de hand van de video heb ik hen verteld wat er was gebeurd en mocht ik vertrekken.”

De dame in kwestie krijgt ondertussen veel haat over zich op sociale media. Volgens de U.S. Army Corps of Engineers, de overheidsinstantie die het park beheert, is ze inmiddels ontslagen. “Dit soort gedrag bij onze werknemers steunen we in geen geval”, klink het in een Facebook-bericht.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees