Titelverdediger Tsonga en ex-winnaar Gasquet komen naar European Open in Antwerpen

Titelverdediger Tsonga en ex-winnaar Gasquet komen naar European Open in Antwerpen

Foto: AFP

Antwerpen -

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 73) verdedigt komende maand (14-21 oktober) zijn titel op de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro), zo maakten de organisatoren donderdag bekend in het Havenhuis in Antwerpen.

Voor de derde editie van het ATP-toernooi tekent ook de Fransman Richard Gasquet (ATP 24) present, die in 2016 de eerste editie van het toernooi won. Eerder bevestigden onder meer David Goffin (ATP 11), de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14), de Brit Kyle Edmund (ATP 16), de Fransman Gaël Monfils (ATP 42) en de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 74) hun komst. Ruben Bemelmans (ATP 109) mag met een wildcard op de hoofdtabel aan de slag. Vorig jaar zorgde hij nog voor de verrassing van het toernooi door tot in de halve finales door te stoten, waarin hij uiteindelijk onderuitging tegen de latere toernooiwinnaar. Zizou Bergs (ATP 403) krijgt een wildcard voor de kwalificaties. In het dubbelspel is er een wildcard voor Joran Vliegen en Sander Gille.

Voor het Belgische publiek wordt het vooral uitkijken naar David Goffin, die voor het derde jaar op rij een poging doet om het toernooi in Antwerpen te winnen. Vorig jaar ging Goffin er in de kwartfinales uit, in 2016 was de halve finale het eindstation.

“Hopelijk is het voor hem derde keer, goede keer”, bekende voormalig tennisser Dick Norman, aan zijn eerste European Open als toernooidirecteur toe. “Ook al hebben we het hem met deze spelerslijst niet makkelijk gemaakt. Voor de fans is het dan weer een unieke kans om Goffin eens aan het werk te zien.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.