Agentschap Wegen en Verkeer wil gerooide bomen in Torhout compenseren

Agentschap Wegen en Verkeer wil gerooide bomen in Torhout compenseren
Torhout -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil zijn fout van vorige week in Torhout compenseren. Door een communicatiefout werden meer dan 200 beuken gerooid langs de R34. Dat is gezegd op een vergadering woensdag.

Torhout meldt dat AWV zich uitgebreid heeft verontschuldigd voor de fout van vorige week. Er moesten enkele bomen gerooid worden die te dicht bij de R34-ringweg stonden, de rest moest gesnoeid worden. Maar door een foutje had de aannemer begrepen dat ze allemaal moesten gerooid worden. AWV gaat nu volledige medewerking geven om de impact van de fout op het milieu zo goed mogelijk te compenseren.

Lees ook: Oeps! Vlaanderen rooit per vergissing 200 bomen langs afrit autosnelweg

Torhout wenst de heraantplanting van struiken en bomen, het liefst op dezelfde locatie. De R34 vormde een groene allee tussen de E403 en het centrum van Torhout. Via een terreinbezoek volgende week samen met het Agentschap AWV, het Lokaal Bestuur Torhout, het Regionaal Landschap Houtland en Natuurpunt zullen de mogelijkheden worden bekeken.

Torhout benadrukt overigens dat ze de gerooide bomen liever niet in de hakselaar zien verdwijnen. Het stadsbestuur stelt voor om de stammen te recupereren voor een alternatieve nabestemming.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees