Broer Sekkaki krijgt twee jaar cel voor schietpartij Hoboken

Broer Sekkaki krijgt twee jaar cel voor schietpartij Hoboken

Slachtoffer Hicham E.B. kon na de schoten nog vluchten door de voortuinen, aan de rode parasol (links) zakte hij in elkaar. Rechts: Oualid Sekkaki. Foto: GVA

Hoboken / Mechelen -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Oualid Sekkaki, broer van topgangster Ashraf Sekkaki, veroordeeld tot twee jaar cel. De man stond terecht voor een schietpartij in Hoboken, waarbij een andere Mechelaar – Hicham E.B. – in de knie was geschoten.

De feiten dateren van 1 juli 2015. Toen werd Mechelaar Hicham E.B. neergeschoten in de Leopoldlei in Hoboken. Het slachtoffer was in de knie geraakt. Het slachtoffer verklaarde dat het Oualid was die op hem had gevuurd. Oualid zelf ontkende dat met klem, maar het openbaar ministerie kwam met telefonieonderzoek op de proppen waaruit moest blijken dat er een uur voor het schietincident druk overleg is geweest tussen Sekkaki en E.B. “Nergens is bewezen dat het bewuste telefoonnummer van mijn cliënt was. En ter plaatse is geen DNA gevonden en waren er geen getuigen”, pleitte advocaat Frédéric Thiebaut namens Oualid Sekkaki.

Tijdens de loop van het onderzoek kregen de speurders informatie dat Oualid Sekkaki zich schuilhield in een woning in de Kattenbleekstraat in Mechelen. Toen de politie daar binnenviel was er geen spoor van Oualid, maar werden er wel drie kilogram cannabis, 150 gram cocaïne en enkele wapens aangetroffen. Ook in de ouderlijke woning van Oualid Sekkaki werden wapens aangetroffen.

Ook de bewoner van het huis waar de drugs werden aangetroffen, stond terecht. De man zelf zei dat hij de drugs enkele dagen moest bijhouden voor iemand en dat hij daar 1.000 euro voor had gekregen. De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio