Vanaf maandag 17 september is het omrijden

Kruispunt van Pauwstraat en Poelinkstraat vier weken afgesloten

Kruispunt van Pauwstraat en Poelinkstraat vier weken afgesloten

Foto: glc

Lochristi - De aanleg van de fietspaden in de Pauwstraat is aan een volgende fase toe. Vanaf maandag 17 september tot en met 12 oktober wordt daarvoor het kruispunt met de Poelinkstraat afgesloten voor wagens. Met de fiets en te voet kan u zich wel nog een weg banen in de richting van Terpoelen. De werken hebben zoals reeds eerder gemeld enkele maanden vertraging opgelopen door het slechte winterweer en de technische problemen met de verplaatsing van de grachten.

Tot het einde van de werken blijft de Pauwstraat ook afgesloten voor alle verkeer - dus ook voor fietsers - tussen de Poelinkstraat en de Beerveldse Baan. Door afwerkingsopdrachten is het verkeer er de komende maand beperkt tot "echt" plaatselijk verkeer. Ondanks de opvolging van minstens vijf of zes borden "verboden richting" werd en wordt er in de praktijk al de tijd in de mate van het mogelijke doorgereden door nagenoeg alle bestuurders. Op de infovergadering in het gemeentehuis werd destijds nochtans nadrukkelijk gewaarschuwd voor de vergrote pakkans voor niet-bewoners van de Pauwstraat.

Via de Denen (N70) en de Beerveldse Baan is er een omleiding voorzien. Ook op de site van vervoersmaatschappij De Lijn kan u terecht voor de aangepaste dienstverlening. Goed nieuws is er ook: de hinder aan het kruispunt van de Bosdreef en de Fazantenstraat is vanaf maandag 17 september achter de rug. 

Over de reden van de fikse vertraging aan de werken in de Pauwstraat, stelde oppositiepartij CD&V een vraag aan schepen van Openbare Werken Jean-Pierre Raman op de meest recente gemeenteraad. De situering leest u samen met het antwoord in deze blogbijdrage. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio