Man aarzelt geen moment om in actie te schieten nadat zijn dashcam zwaar ongeval van vrachtwagen filmt

Man aarzelt geen moment om in actie te schieten nadat zijn dashcam zwaar ongeval van vrachtwagen filmt Video: Facebook

Op het internet zijn dashcambeelden opgedoken van een zwaar ongeval in het Australische Northam. Een vrachtwagenchauffeur zag voor zijn neus hoe een truck uit de tegenovergestelde richting omkantelde in een bocht. Zijn snelle reactie kon intussen al op veel lof rekenen bij de kijkers.

De dashcam was geïnstalleerd in de vrachtwagen van Ashley Casey, een chauffeur van het bedrijf Autopro Northam. Hij besefte onmiddellijk dat de situatie ernstig was. Eens de vrachtwagen uit de andere richting tegen de grond ging, keerde hij zijn voertuig om en reed naar de plaats van het ongeval. De man is bovendien een vrijwilliger bij de State Emergency Services, een overheidsinstantie die hulp biedt bij diverse incidenten.

Gelukkig bleken de gevolgen nog goed mee te vallen. De chauffeur kon zelf uit de vrachtwagen stappen en was volgens Casey “in orde”. Een dokter die toevallig voorbijreed, diende de eerste zorgen toe.

Maandag kwamen de dashcambeelden ook terecht op de Facebook-pagina van het autobedrijf. “Een zoveelste herinnering om je voertuig correct te laden en het veilig te houden op de weg”, klonk het. “Er gebeuren nu eenmaal te veel tragedies op onze wegen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees