Politie doet huiszoekingen bij verkeerde “zwarte” verdachte

Politie doet huiszoekingen bij verkeerde “zwarte” verdachte

Ahmed Awad vreest voor imagoschade na de inval. Foto: Ever

Scherpenheuvel-Zichem / Tielt-Winge -

Ze hebben ongeveer hetzelfde petje, maar meer gelijkenissen met de gezochte overvaller waren er niet. Toch viel de politie binnen bij Ahmed uit Tielt-Winge, zowel bij hem thuis als in zijn chocoladewinkel. “We lijken helemaal niet op elkaar. Hij is zwart, en ik ben getaand.”

De politie Demerdal is deze week binnengevallen bij Ahmed Awad (54) uit Tielt-Winge. “Ze zochten een zwarte man die een oude man had overvallen. En ze dachten dat ik dat was. Ze lieten onder meer een foto van de verdachte zien”, zo doet de man met Egyptische roots het relaas. “Maar dat was ik helemaal niet. Ik ben niet zwart maar getaand. Maar de agenten geloofden me niet”.

Er werden twee huiszoekingen gedaan. Eén bij hem thuis en een in zijn chocoladewinkel vlakbij de basiliek van Scherpenheuvel. “Ook in mijn winkel doorzochten ze alles. Met het verhoor erbij, heeft die slechte grap vier uur geduurd.”

Sportschoenen

De oude man zou overvallen zijn door iemand van Zwart-Afrikaanse afkomst, leerde Ahmed van de agenten. “Er zijn duizenden euro’s van de oude man zijn rekening gehaald. De dader heeft er sportschoenen mee gekocht en is in restaurants gaan eten. De agenten vroegen me dan ook steeds waar ik de schoenen had verstopt”.

“Ik heb niks met die zaak te maken. Blijkbaar heb ik een petje dat goed op dat van de overvaller lijkt. Toen de politiemensen eindelijk hun fout inzagen, mocht ik plots beschikken”.

Schade

Toen Ahmed zich de dag daarna aanmeldde bij Interne Zaken, liep het weer fout. “Ik vroeg hen of ze wel beseffen welke schade ze aangericht hebben? Alle buren hebben gezien hoe ik weggeleid werd. Dit is slecht voor mijn zaak. De politieman zei: “Ach, zeg gewoon tegen je buren dat je een ongeval hebt gehad”. Eigenlijk vroeg hij me nog te liegen ook.”

Door ons gecontacteerd reageert de korpschef van Demerdal als volgt: “Als die man denkt dat er fouten zijn gemaakt, moet hij zich maar tot het Comité P wenden. En over zaken in onderzoek geef ik verder geen commentaar. ”

INFO

INFO

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees