Man blijft doodsbange vrouw belagen ondanks contactverbod

Man blijft doodsbange vrouw belagen ondanks contactverbod
Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die een vrouw uit Lier maar niet met rust kan laten. Nadat hij eerder door de rechtbank was veroordeeld en een contactverbod had gekregen, ging hij de vrouw alweer opzoeken en randde hij haar aan.

Het parket vraagt nu een strenge effectieve gevangenisstraf van drie jaar.

De man werd op 11 januari van dit jaar veroordeeld tot een straf met uitstel voor het lastigvallen van een voormalige buurvrouw. De feiten waren begonnen toen zij hem duidelijk had gemaakt geen interesse te hebben in een andere relatie dan een burenrelatie. Daar nam hij geen genoegen mee en hij liet haar niet met rust, waarop zij naar de rechtbank trok.

Het bleef even rustig, maar in juni stond de man alweer voor haar deur, ondanks het contactverbod. Hij drong de woning binnen, greep haar bij de dij. Zij wilde ontkomen, maar verwondde zich aan het hoofd en verloor ook een tand. Ze kon uiteindelijk een mes grijpen en hem daarmee duidelijk maken dat hij moest vertrekken, wat hij deed.

De man blijft ontkennen dat hij zijn slachtoffer opnieuw opzocht en aanrandde.

De vrouw is inmiddels doodsbang en leeft constant onder stress en angst. Het parket vroeg een effectieve celstraf omdat de man hardleers is en geen schuldinzicht heeft. Wellicht wordt ook de vorige veroordeling herbekeken, aangezien hij zich niet aan de voorwaarden voor het uitstel hield.

Vonnis op 27 september.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees