Burgemeester heeft pech. Door schuld Rode Duivels krijgt hij speciale opdracht van zijn Franse collega

Burgemeester Benoit stond voor de klas om een les Nederlands te geven. Foto: IF

Kuurne -

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne stond afgelopen week voor de klas… in Frankrijk. Dat kwam door een weddenschap die de burgemeester was aangegaan met zijn Franse collega van Marcq-en-Baroeul. De twee hadden gewed om wie het WK voetbal zou winnen.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal daagde burgemeester Francis Benoit zijn Franse collega Bernard Gerard van Marcq-en-Baroeul, waarmee Kuurne is verbroederd, uit tot een weddenschap. Aanleiding was de halve finale tussen Frankrijk en de Rode Duivels. Uiteindelijk stootte Frankrijk door naar de finale en belandden de Rode Duivels op een derde plaats. Wie won, moest een opdracht gaan uitvoeren in de verbroederde gemeente. Dus kwam niet de Franse burgemeester naar Kuurne, maar moest Benoit zelf naar Marcq-en-Baroeul afzakken om een klusje uit te voeren.

Leren vloeken

“Mijn Franse collega gaf mij de specifieke opdracht om aan een klas Nederlands te leren, daarbij ook de burgemeester en zijn schepenen en de raadsleden”, aldus de Kuurnse burgemeester.

“Ik leerde hen goedendag zeggen, werkwoorden vervoegen, typische liefdeswoorden en zelfs vloeken. En ook heel wat dialectwoorden, zodat ze konden ontdekken dat West-Vlaams heel wat Franse invloeden heeft, zoals fourchette of een sepapkeen het is geen avance.”

Na de les kreeg Benoit felicitaties van zijn Franse collega en ook nog een diploma als ‘professeur reconnu’. Als geschenk ontving de Kuurnse burgemeester ook een voetbal “om de Belgen te leren winnen.”

Na de les vergaderden de burgemeesters nog over de toekomst van de verbroedering.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees