Fly-Over, graffiti-project, nieuwe website, en veertiendaagse om jaarprogramma te proeven

Vooruit serveert een smeltkroes van kunstdisciplines

Vooruit serveert een smeltkroes van kunstdisciplines

Vincent Glowinksy, aan het werk op de muur aan het Vooruitterras. Foto: Michiel Devijver

Gent - Ook voor Kunstencentrum Vooruit zwaait het cultureel najaarseizoen dit weekend open. Vooruit, dat vorig jaar meer dan 350.000 bezoekers over de vloer kreeg, wil dat publiek vanaf nu nog beter gidsen door de werking van de instelling. Vooruit deelt de activiteiten daarom op in zes rubriekpijlers die elk verwijzen naar een bepaalde discipline. Die zullen ook duidelijk opvallen op de nieuwe website die Vooruit vrijdag 14 september om 11 uur lanceert. Vooruit begint het najaar met een forse medewerking aan het Fly-Overproject dat op autoloze zondag 16 september plaats heeft, en ook met een veertiendaagse programmatie Smeltcruise.

Smeltcruise is in wezen geen afzonderlijk en specifiek omlijnd 'festival' het is veeleer een overkoepelende naam waarbij Vooruit aantoont dat ook in de eerste twee weken de zes pijlers van de programmatie van Vooruit aan bod komen: podium, muziek, literatuur, think (voor alles wat met lezingen en debatten te maken heeft), nachtleven en dagleven. 

Voor een compleet overzicht van Smeltcruise: klik hier.

Vooruit is, samen met Springstof, Treehouse, Stad Gent en het Agentschap Wegen en Verkeer ook de medeorganisator van FLY OVER. Dat is één groot straatfeest dat plaats vindt op zondag 16 september, naar aanleiding van autoloze zondag. De volledige programmatie van FLY OVER is hier terug te vinden.

Wie de afgelopen dagen voorbij Vooruit passeerde kon ook merken dat op de gevel van het terras van Vooruit een gigantisch muurschilderij is aangebracht. De voorhistorische vogel is er geschilderd door de graffitikunstenaar Vincent Glowinsky die in Brussel onder de naam BONOM de afgelopen jaren zeer expliciete erotische muurschilderingen aanbracht. Glowinsky werd door Vooruit gevraagd om naar aanleiding van FLY OVER een project te bedenken. Het resultaat is een voorhistorische vogel die vanop het terras van Vooruit opstijgt, langs NEST passeert om uiteindelijk te landen op de FLY-OVER.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio