81-jarigen geven elkaar het jawoord: “Op liefde staat geen leeftijd”

81-jarigen geven elkaar het jawoord: “Op liefde staat geen leeftijd”

Tijd voor een innig moment in de auto. Foto: svg

Lovendegem -

Voor Albert en Liliane was donderdag het moment aangebroken waar ze al zo lang naar uitkeken. De kwieke bewoners van woonzorgcentrum Lovenbos stapten in het huwelijksbootje.

LEES OOK. Van rusthuis naar gemeentehuis: Albert en Liliane trouwen op hun 81ste

Albert Van Assche en Liliane Piens, allebei 81 jaar, beleefden donderdag een dag om nooit te vergeten. Het koppel, dat elkaar leerde kennen in het rusthuis, gaf onder grote persaandacht het jawoord. En dat was, vooral voor Liliane behoorlijk overdonderend. “Ik was ontzettend zenuwachtig”, zegt ze. “Wat zou je willen met al die camera's voor je neus. Het één-programma Iedereen beroemd was zelfs van de partij. Dat maak je toch niet iedere dag mee?”

Albert leek uiterlijk wat meer onbewogen, maar schijn bedriegt. “Ik was rustiger dan ‘mijn meisje’, maar toch was het een heel emotionele gebeurtenis. Ik was vanochtend zelfs bijna de ringen vergeten.”

Annemieke Maertens, voormalig directeur van Lovenbos gaf de tortelduifjes in juni de toestemming om te trouwen en regelde zelf ook heel wat zaken. Zo was ze gisteren privéchauffeur én fotograaf. “Ondertussen werk ik niet meer in Lovenbos. Maar ik wou dit moment voor geen geld van de wereld missen. Albert en Liliane tonen aan dat er op liefde geen leeftijd staat. Er is altijd hoop, voor iedereen.”

De start van hun verdere leven is alvast veelbelovend ingezet. “Ze zijn héél gelukkig getrouwd”, zegt burgemeester Chris De Wispelaere (CD&V). Na de ceremonie reed het bruidspaar terug naar Lovenbos. Daar werden ze feestelijk ontvangen op een rode loper. “En vanavond gaan we dansen”, knipoogt Albert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees