Lijk gevonden in clubhuis Blue Angels

Lijk gevonden in clubhuis Blue Angels

Foto: BELGA

Ternat / Gent -

Gentse speurders zijn al enkele uren in de weer in het clubhuis van de Gentse afdeling van motorclub Blue Angels. Volgens goede bron is daar vandaag het lichaam aangetroffen van een clublid. Het is nog niet duidelijk of het om een wanhoopsdaad gaat dan wel of hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De vondst zou volgens goede bron een uitloper zijn van een vermissing die enkele dagen geleden werd gemeld aan de politie. Die aangifte zou gebeurd zijn door de partner van een Blue Angel die haar ongerustheid uitte over de verdwijning van haar man.

The Blue Angels is een van de motorclubs die door de federale politie worden gevolgd. Samen met de Hell’s Angels, The Bandidos en The Outlaws worden zij ervan verdacht zich bezig te houden met drugstrafiek en andere misdrijven.

The Blue Angels telt acht chapters waarvan enkele in Oost-Vlaanderen. In de Krekelberg in Sint-Amandsberg is het Gentse chapter gehuisvest.

Colours

De vraag is ook of er een link is met een steekpartij vorige week zaterdag in Ternat. Toen werd een man door zes mannen belaagd en neergestoken. De steekpartij zou kaderen in een interne afrekening binnen The Blue Angels. Een ex-lid zou geweigerd hebben zijn colours (kentekens) af te geven en er nog mee verschenen zijn in het openbaar. Dit wordt binnen kringen van motorclubs gelijkgesteld met hoogverraad.

Maar het is nog niet duidelijk of dit iets te maken heeft met de vondst van het lichaam vandaag in Sint-Amandsberg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio