Vanaf vandaag kunt u weer plantjes kopen voor Kom op tegen Kanker

Vanaf vandaag kunt u weer plantjes kopen voor Kom op tegen Kanker

Foto: Kom op tegen Kanker

Vandaag start de 24ste editie van het “Plantjesweekend” van Kom op tegen Kanker. Tot en met zondag worden in Vlaanderen zo veel mogelijk azalea’s verkocht ten voordele van de strijd tegen kanker.

De plantjes kosten 7 euro per stuk, en zullen verkocht worden door duizenden vrijwilligers, die op verschillende plaatsen zullen postvatten. Dat kan aan de supermarkt zijn, op de markt of aan de voordeur. Op de website van Kom op tegen Kanker zijn de plantjescomités per postcode terug te vinden.

Wat wordt gedaan met het geld?

De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het gaat dan onder meer over speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker, het Kankerfonds en de Kankerlijn. Een deel van de opbrengst gaat ook naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

De azalea’s zijn duurzaam gekweekt, en vanaf dit jaar zijn de plantenpotjes ook verpakt in een biologisch afbreekbare folie.

Tijdens het Plantenweekend vorig jaar werd een recordaantal van 325.420 azalea’s verkocht, wat ruim 2,2 miljoen euro opleverde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees