Enveloppe met verdacht poeder bij Onafhankelijk Ziekenfonds in Wilrijk

Wilrijk -

In het kantoor van het Onafhankelijk Ziekenfonds in Wilrijk is vrijdagochtend een enveloppe met een verdacht poeder toegekomen. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

De enveloppe werd vrijdagochtend rond 9u gevonden in het kantoor van het ziekenfonds, aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. De politie werd gebeld en voor twee personeelsleden die met het poeder in contact waren gekomen, werd een ambulance gevraagd zodat er een medische check-up kon plaatsvinden.

“Voor alle duidelijkheid heeft niemand van de personeelsleden medische klachten naar aanleiding van het aanraken van het poeder”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Volgens de politie gaat het “met meer dan grote waarschijnlijkheid” om een alledaags onschuldig poeder. Toch werd een perimeter ingesteld en werd de eerste verdieping, waar het postkantoor van OZ zich bevindt, ontruimd/

De enveloppe zou gericht zijn aan een specifiek personeelslid, en niet aan het ziekenfonds als organisatie. De afzender van de enveloppe is voorlopig onbekend. “Er volgt een onderzoek”, aldus Wouter Bruyns. “De enveloppe wordt in beslag genomen, zoals de procedure voorschrijft.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio