Herstellingen in Antwerpse premetro afgerond: opnieuw tramverkeer naar Linkeroever

Herstellingen in Antwerpse premetro afgerond: opnieuw tramverkeer naar Linkeroever

Foto: inke

Antwerpen -

Na 38 uur lange noodherstellingen is de stroomvoorziening van het Antwerpse premetronet tussen de stations Meir en Groenplaats hersteld en kan het tramverkeer er hervatten. Dat meldt De Lijn. Er is dus opnieuw tramverkeer mogelijk tussen de twee Scheldeoevers. Het zal wel tot iets na de middag duren om alle trams weer op schema te krijgen.

De problemen ontstonden in de nacht van woensdag op donderdag, toen tijdens werken van een aannemer zware stroomkabels naar beneden kwamen over een afstand van 350 meter. Aangezien er geen zwaar materieel tot op die locatie kon geraken, moesten de kabels in kleine stukken worden geknipt en manueel verwijderd voor ze konden worden vervangen. Die klus nam een hele dag en nacht in beslag. Na veiligheidstesten vrijdagochtend is de premetrotunnel nu opnieuw vrijgegeven.

Extra aanbod op en naar Linkeroever

Om de reizigers zo goed mogelijk te helpen, heeft De Lijn vanmorgen het aanbod naar en op Linkeroever versterkt. 15 extra bussen op buslijn 36 (Rooseveltplaats - LO). 2 trams tussen P+R Linkeroever (ter hoogte van Gazet van Antwerpen) en P+R Melsele. De bussen vanuit het Waasland (81-82-83-84-85) werden verlengd tot halte Van Eeden (vlakbij de voetgangerstunnel). Om mensen tot zo dicht mogelijk bij het stadscentrum te brengen, zijn ook grotere trams ingezet op lijn 11 (Berchem station - Melkmarkt).

Complexe herstelling Technische ploegen van De Lijn en gespecialiseerde aannemers zijn 38 uur in de weer geweest met de herstelling. Rond 5 uur vannacht waren alle losgekomen kabels verwijderd. Donderdagavond was al begonnen met de voorbereiding van de installatie van de nieuwe kabels.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees