U mag voortaan maandelijks 1.000 euro onbelast bijverdienen met sportactiviteiten

U mag voortaan maandelijks 1.000 euro onbelast bijverdienen met sportactiviteiten

Themabeeld Foto: Shutterstock

Vanaf 1 januari wordt het maximumbedrag dat per maand onbelast bijverdiend kan worden opgetrokken tot 1.000 euro voor specifieke sportactiviteiten. Het jaarlijks bedrag blijft wel op maximaal 6.000 euro. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Sociale Zaken Maggie De Block.

“Vooral de sportsector vraagt naar meer flexibiliteit om beter aan te sluiten op hun werking”, motiveert de Open VLD-minister de aanpassing. Ze wijst erop dat er heel wat gevallen denkbaar zijn waar een verhoging van het maandelijks bedrag, dat momenteel op 500 euro ligt, wenselijk is. “Neem nu iemand die in de zomer 3 weken verlof neemt om een sportkamp te organiseren”, licht de Block toe. “Met een vergoeding van 50 euro per dag, komt het totaal voor die periode op 750 euro.”

De activiteiten waarvoor het maandelijks bedrag verdubbeld wordt zijn: animator, leider, monitor of coördinator die sportinitiatie en/of sportactiviteiten verstrekt, en sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester en seingever bij sportwedstrijden.

De aanpassing was reeds begin juli aangekondigd bij de stemming in de Kamer van de wet die het onbelast bijverdienen invoerde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees