Zes partijvoorzitters op openingscollege politicologie aan de UGent, PXL strikt Puigdemont

Zes partijvoorzitters op openingscollege politicologie aan de UGent, PXL strikt Puigdemont

Vorig jaar was CD&V-voorzitter Wouter Beke te gast Foto: BELGA

Het openingscollege politicologie aan de UGent krijgt dit jaar een speciale verkiezingseditie. Zes Vlaamse partijvoorzitters zullen op 2 oktober aan het woord komen.

Naar jaarlijkse gewoonte ontvangt professor Carl Devos voor het openingscollege één of meerdere politieke kopstukken. Dit jaar zijn de partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (sp.a), Meyrem Almaci (Groen) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) te gast.

Elke voorzitter krijgt ongeveer een kwartier de tijd voor een korte uiteenzetting. Daarna krijgen de bachelorstudenten de mogelijkheid om vragen te stellen. De studenten bepalen de volgorde van de sprekers via elektronische stemming.

Hogeschool PXL strikt Puigdemont

De opleiding Rechtspraktijk van de Hogeschool PXL vat op woensdag 19 september dan weer het nieuwe academiejaar aan met een openingscollege door Carles Puigdemont, de leider van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging die momenteel in België verblijft. Dat meldt de hogeschool met campussen in Limburg vrijdag in een persbericht.

Volgende week start het nieuwe academiejaar aan Hogeschool PXL. Carles Puigdemont, die in ons land in ballingschap leeft, geeft bijna een jaar na het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië een gastcollege in het kader van de vakken International Law en European Law.

Ook andere departementen van Hogeschool PXL organiseren openingscolleges. Onder meer Jo Vandeurzen (CD&V), Marc Herremans, Jan Peumans (N-VA), Bo Van Spilbeeck, Igor Philtjens (Open VLD) en Kristien Hemmerechts staan op het programma.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees