Captatieverbod niet langer van kracht na extreem droge zomer

Captatieverbod niet langer van kracht na extreem droge zomer

Foto: gvb

Het captatieverbod voor de onbevaarbare waterlopen wordt opgeheven. Behalve op een aantal plaatsen in Vlaanderen waar men nog te kampen heeft met blauwalgen. Daar mag nog geen water opgepompt worden en is ook recratie verboden.

“Op 13 september adviseerde de Vlaamse Droogtecommissie om het algemeen captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen in alle provincies op te heffen”, laat de Antwerpse gouverneur Cathy Berx weten. Het captatieverbod en verbod op zachte recreatie door de aanwezigheid van blauwalgen in drie Antwerpse kanalen, blijft wel nog steeds van kracht.

In Limburg blijft een recreatie- en captatieverbod van kracht voor de Zuid-Willemsvaart en de kanalen Bocholt-Herentals en Beverlo. Dat meldt de dienst Noodplanning en Crisisbeheer van de provincie Limburg vrijdag in een persbericht.

De maatregelen kwamen er als gevolg van de extreme droogte van deze zomer. In de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, en Limburg is er nog steeds onvoldoende regen gevallen om de grote neerslagtekorten van de voorbije maanden weg te werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees