Twee Nederlandse verdachten politiemoord blijven langer in cel

Twee Nederlandse verdachten politiemoord blijven langer in cel

Foto: BELGA

De raadkamer van Verviers heeft vrijdag het aanhoudingsmandaat van de Nederlanders Cyril T. en Mark van den B. met een maand verlengd. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de doodslag op politieagent Amaury Delrez op 26 augustus. De twee mannen, die eerder deze week door Nederland werden overgeleverd, werden na hun verhoor opgesloten.

In de nacht van 25 op 26 augustus ontstond er aan het populaire Havana Café in Spa een discussie met drie Nederlanders omdat ze niet binnen mochten omdat ze dronken waren. Aangezien de mannen een wapen lieten zien, werd de politie gealarmeerd. Maar toen die de taxi waarmee de Nederlanders vertrokken, wilde controleren, trok een van de inzittenden - vermoedelijk Ivo T. - een wapen en loste een schot. De 38-jarige hoofdinspecteur Amaury Delrez kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke.

In de taxi zaten vijf passagiers. Twee daarvan worden louter als getuigen beschouwd. Hoofdverdachte Yvo T. werd snel opgepakt in een huis in Spa. Een dag na het incident kon de politie ook de twee andere verdachten oppakken, die al naar Nederland waren teruggekeerd. Ze werden opgepakt en een rechter in Amsterdam besliste dat ze uitgeleverd mochten worden aan België.

Cyril T. en Mark van den B. worden ervan verdacht dader of mededader te zijn van de doodslag op Delrez en de poging tot doodslag op een andere agent. De twee beweren echter geen rol te hebben gespeeld in het dodelijke geweld. Ze wijzen naar Yvo T. en stellen dat ze enkel getuigen waren van het incident.

De advocaat van de verdachten wilde na de hoorzitting van de raadkamer geen commentaar geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees