Burgemeester treedt ex-politieman uit oppositie bij

Burgemeester is het zowaar eens met oppositie: “We hebben meer agenten nodig. Onze gemeente staat bekend als het centrum van de drugshandel”

Burgemeester is het zowaar eens met oppositie: “We hebben meer agenten nodig. Onze gemeente staat bekend als het centrum van de drugshandel”

Burgemeester Ward Vergote. Foto: sbr

Moorslede -

“We hebben te weinig politie. De agenten die er wel zijn, lopen op de toppen van hun tenen.” Dat zegt Noël Verbrugghe, politieman op rust en oppositieraadslid (Groep A). Opvallend: de burgemeester treedt hem bij.

Noël Verbrugghe trok tijdens de gemeenteraad aan de alarmbel. “We hebben mensen te kort. Het commissariaat is te vaak dicht en de agenten lopen op de toppen van hun tenen”, zegt hij. Verbrugghe hoopt dat er snel ingegrepen wordt, maar: “Ik hoor dat de vacatures heel moeilijk ingevuld geraken.”

Burgemeester Ward Vergote (Visie) gaf al meermaals aan meer blauw op straat te willen, maar vooralsnog kwamen er geen extra patrouilles “Momenteel zijn er heel wat afwezigen”, zegt hij. “Dat we aan het uiteinde van de politiezone Arro Ieper liggen, helpt ook niet. Ik ben voorstander van een systeem zoals bij de brandweer, waar de snelst adequate hulp de regel is. Op die manier kunnen ook agenten van bijvoorbeeld Roeselare of Menen hier komen helpen.”

Extra politiecontroles vindt hij nodig. “Moorslede staat bekend als het centrum van de drugshandel in onze streek”, aldus Vergote.

“Niet nodig”

Bij de politiezone Arro Ieper minimaliseren ze het probleem. “Alle diensten zitten op een afgemeten bezetting. Momenteel klinkt er bij elke politiezone een roep naar personeel. Het aantal evenementen waarbij politie nodig is, stijgt, waardoor het moeilijker wordt”, zegt George Aeck van Arro Ieper.

Een systeem zoals bij de brandweer ziet hij niet als de ideale oplossing voor Moorslede. “Bij dringende tussenkomsten zijn we heel snel ter plaatse. Maar er zijn zoveel interventies die minder belangrijk zijn. Moet er daarom iemand vanuit een andere politiezone afzakken naar Moorslede?”

Volgens Aeck is het alvast niet nodig dat er in Moorslede extra wordt ingezet op drugs. “Drugs zijn overal. Maar het is in Moorslede daarom niet erger dan in andere gemeenten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio