Ze beet haar overspelige man in de buik en ging zijn minnares te lijf, maar vrouw krijgt opschorting van straf

Ze beet haar overspelige man in de buik en ging zijn minnares te lijf, maar vrouw krijgt opschorting van straf

B.kreeg de opschorting van straf, haar zus werd vrijgesproken. Foto: atb

Aarschot -

B. bedriegen, doe je niet ongestraft. Dat heeft een man uit Langdorp aan den lijve ondervonden. B. beet hem in de buikstreek en ook de minnares kreeg slaag. De rechter verleende B. de gunst van opschorting van straf. Haar zus is vrijgesproken.

Toen B. uit Durbuy ontdekte dat haar man R.M., een ondernemer uit Aarschot, een scheve schaats reed met huishoudhulp J.G., was het hek van de dam. Op 16 januari 2015 ging de beklaagde verhaal halen bij haar man. Ze stapte langs de achterdeur de bedrijfszetel in Langdorp binnen waar R.M. en J.G. aanwezig waren. B. beet haar toenmalige echtgenoot in de buik en beschadigde zijn Maserati. Dat B. de minnares rake klappen had gegeven, acht de rechter niet bewezen. Na de agressie op de man was B. nog niet bedaard. Op 23 februari van datzelfde jaar drong ze in het gezelschap van haar zus uit Herstal opnieuw binnen in het pand dat als maatschappelijke zetel van het bedrijf dienst deed.

De minnares was alleen aanwezig. B. ging haar te lijf en bedreigde de jonge vrouw met de dood. Volgens de rechtbank is het niet bewezen dat de zussen J.G. gevangen hielden en 600 euro, een halsketting en een uurwerk stalen. Ook is het niet bewezen dat de zussen de inboedel kort en klein sloegen. Een van de zussen van B. werd dan ook over de hele lijn vrijgesproken. Naar eigen zeggen wilde ze de vechtende vrouwen uiteen halen. In het ziekenhuis stelde de arts bij J.G. blauwe ogen, bloeduitstortingen en schrammen in het aangezicht en aan de hals vast.

Buiten proportie

“De reactie van de beklaagde was buitenproportioneel”, aldus de rechter. “Geweld kan niet worden getolereerd.” Voor de bewezen feiten verleent de rechter B. de gunst van opschorting van straf voor een periode van 3 jaar. Wel moet ze de slachtoffers ruim 11.000 euro schadevergoeding betalen, te vermeerderen met de intresten en een rechtsplegingsvergoeding. Sinds november 2016 is de echtscheiding uitgesproken maar tijdens de zitting toonde B. met sms-verkeer aan dat de relatie met R.M. niet ten einde is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees