Bejaarde vrouw pas jaar na overlijden gevonden, gedeeltelijk opgegeten door haar hondjes

Bejaarde vrouw pas jaar na overlijden gevonden, gedeeltelijk opgegeten door haar hondjes

THEMABEELD Foto: ss

In het Waalse dorpje Nimy is het lichaam van een 68-jarige dame ontdekt in haar woning. Er zijn geen sporen van kwaad opzet en waarschijnlijk is de dame een natuurlijke dood gestorven. Volgens de gerechtsdokters moest ze minstens een jaar lang dood in haar zetel gezeten hebben en konden haar hondjes na haar dood nog enkele weken overleven door zich te voeden met hun baasje.

Elektriciteit was er al lang niet meer in het huisje en brieven aan Myriam bleven al maanden ongeopend in de brievenbus zitten. De postbode moet gedacht hebben dat haar huis leeg stond en de elektriciteitsleverancier heeft na zoveel maanden van onbetaalde facturen de stroom afgesloten.

Toen de politie de deur van het huisje opende, hadden ze nooit gedacht zo’n macaber tafereel te zien. Het lichaam van de 68-jarige Myriam bevond zich, in verregaande staat van ontbinding, in de zetel in het midden van het salon. Dat was volledig overhoop gehaald, allicht door de hondjes die haar nog enkele weken overleefden, en bedekt met spinnenwebben. Niet ver van haar af lagen ook de lijken van haar twee kleine hondjes. Aan het lichaam van Myriam was te zien dat die zich nog enkele weken in leven hebben kunnen houden door zich te voeden met haar resten, maar uiteindelijk kwamen ook zij om.

De verregaande staat van ontbinding waarin het lichaam van Myriam zich bevond wees er al op dat ze lang geleden overleden moest zijn. Op haar schoot vonden de agenten nog enkele geopende facturen uit 2017. Het was een buurman van Myriam die alarm geslagen had omdat hij plots besefte dat hij haar hondjes al zo lang niet meer had horen blaffen. De vrouw was al enkele jaren weduwe en had geen kinderen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees