Hallucinante beelden: zaalvoetballer geeft ref kopstoot en trapt hem dan staalhard in het gezicht

De Braziliaanse zaalvoetballer Alcione Marcelino is gearresteerd. Niet meer dan logisch als je de beelden bekijkt van de wedstrijd waarin zijn stoppen doorsloegen. Hij gaf de ref een kopstoot en trapte de arme man daarna staalhard in het gezicht toen die op de grond lag...

Het incident gebeurde in de Futsal-wedstrijd tussen Fluminense da Bahia en Atletico Brasileense in het Acreano Futsal Championship in Rio Branco, Noord-Brazilië. De wedstrijd was bijna voorbij toen de ref niet floot na een charge op Marcelino, waarna die zich op hallucinante wijze revancheerde. De scheidsrechter Marcos Nogueira werd naar het ziekenhuis afgevoerd met ernstig hoofdletsel en röntgenfoto’s toonden ook een schedelbreuk aan. De wedstrijd werd bij een 6-4-stand stilgelegd.

De advocaat van de scheidsrechter gaf later meer tekst en uitleg: “Volgens Marcos klaagde Alcione over een fout toen Fluminense da Bahia hun zesde doelpunt scoorde. Marcos vertelde de speler dat zijn beslissing juist was en dat hij verder moest spelen. Hij had zijn reactie niet verwacht, dus reageerde hij ook niet toen de speler op hem afkwam. Hij was verrast door de agressieve houding van de speler.”

“Hij werd in het ziekenhuis opgenomen om een trauma te voorkomen en er is een reëel risico dat zijn verwondingen nog erger kunnen worden met zelfs levensbedreigende gevolgen. Mijn cliënt heeft veel pijn.”

Corrigeer