Blikvangers op Filmfestival Oostende zijn… Matthias Schoenaerts en Robbe de Hert

Blikvangers op Filmfestival Oostende zijn… Matthias Schoenaerts en Robbe de Hert

Foto: BELGA

Oostende -

De voorlaatste dag van Filmfestival Oostende staat in het teken van de uitreiking van de Lifetime Achievement Award voor Robbe De Hert, en de passage van Matthias Schoenaerts. Zaterdag sluit FFO18 af met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen. Het festival stevent af op een recordeditie.

Het einde van FFO18 is in zicht en de koorts richting het Gala van de Ensors borrelt op. Om 18 uur kreeg filmregisseur Robbe De Hert een ster op de zeedijk van Oostende. Daarmee is de kous nog niet af, want hij ontving ook een Lifetime Achievement Award, en nog straffer, om 20 uur ging zijn film “Hollywood aan de Schelde”in première.

Blikvangers op Filmfestival Oostende zijn… Matthias Schoenaerts en Robbe de Hert
Robbe De Hert ontving een ster op de zeedijk. Foto: BELGA

Zijn nieuwe werk is een documentaire over de geschiedenis van Belgische film. De productie werd een calvarietocht, bijna vergelijkbaar met de geschiedenis van “The man who killed Don Quixote” van Terry Gilliam, maar dankzij crowdfunding kon De Hert alsnog zijn grote droom afwerken. De 75-jarige De Hert is uiteraard ook bekend van “De Witte van Sichem” en “Zware Jongens”.

Wereldster

Ook Matthias Schoenaerts kwam langs. Hij had al een ster op de Zeedijk. Hij stelde er “Frères Ennemis” voor van de Franse regisseur David Oelhoffen. Net zoals bij zijn vorige doortocht stonden een pak kijklustigen om een glimp op te vangen van de wereldster.

Met nog een dag te gaan stevent het festival af op een recordeditie. Veel zalen verkochten volledig uit en nationale en internationale sterren zoals Jean-Claude Van Damme lokten veel volk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees