Bestuurder op weg naar werk in slaap gevallen:vier auto’s in de prak, één woning gestut

De bestuurder van de BMW (auto links op de foto) ramde drie wagens die langs de Kruisstraat geparkeerd stonden. Foto: foto’s fdv

Ronse -

Op weg naar de top van de Kruisberg heeft een jonge Ronsenaar in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn nieuwe BMW drie auto’s in de vernieling gereden. Zijn wagen is ook goed voor de schroothoop. Er vielen geen gewonden.

De dolle rit van J.T. stopte omstreeks 3.30 uur tegen de gevel van de rijwoning van Jean-Paul Labiau, in de Kruisstraat. De materiële schade die de brokkenpiloot had veroorzaakt, was aanzienlijk. Drie nieuwe wagens die langs de weg stonden geparkeerd, total loss en een gescheurd rijhuis, dat gestut moest worden, zijn het resultaat. De jonge bestuurder reed naar zijn werk en was in slaap gevallen. Bij zijn ademtest blies hij safe. Zo bleek bij de eerste vaststellingen ter plaatse.

Geen remsporen

Waar even voorbij de wegkapel de rijbaan N60 flauw naar links afbuigt, daar is de bestuurder zijn weg rechtdoor blijven verderzetten. Hij reed naast de weg de geparkeerde voertuigen, een Toyota, een Citroën en een Opel in de prak, om dan tegen de gevel van woning 347 te knallen. De voordeur vloog in stukken van elkaar; in zijn dolle vaart moesten ook brievenbus en regenpijp eraan geloven. Geen remsporen werden vastgesteld.

“Het was alsof een bom op onze woning viel”, reageert de bewoner van het getroffen huis Jean-Paul Labiau, die aangeslagen naar de averij kijkt: de muren zijn flink beschadigd, zowel binnen als buiten, in het plafond zitten barsten, de elektriciteitskast in de inkom is kapot.

Te snel rijden

“We worden dat hier beu. Bestuurders rijden hier veel te snel, raken rechts van de weg af, met alle gevolgen vandien”, vertelt zijn vrouw Ann Hoste. “We wonen hier ruim twintig jaar maar het is de jongste jaren van kwaad naar erger gegaan. Ook onze buren, links en rechts van ons, wisten niet wat er gaande was en beleefden de schrik van hun leven. Ook hun auto’s en die van ons zijn perte totale. Het is een wonder dat er geen slachtoffers vielen”, getuigen Jean-Paul en Ann.

De vernielde auto’s langs de drukke rijbaan werden vrij snel getakeld. De brandweer moest de woning komen stutten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees