OdeGand van start onder stralend zonnetje

OdeGand, niet enkel de opener van de 61ste editie van Gent Festival van Vlaanderen, maar van het hele culturele najaarseizoen is om 13 uur van start gegaan. Op het podium aan de Gras- en Korenlei spelen vluchtelingen uit Iran, Irak, Syrië, die hier al een aantal jaren verblijven en zich ondertussen verenigden in het orkest Refugees for Refugees muziek die ze hier componeerden maar uiteraard refereert naar hun roots. Onder de Stadshal meten een 20-tal jonge muzikanten tussen 8 en 15 jaar zich met elkaar in een 123-pianobattle.

.Nog aan de Gras- en Korenlei vaart de Nederlandse musicus Reinier Sijpkens met zijn Muziekboot De Notendop op het water en haalt OdeGand duurt nog de hele dag. Op de drijvende VIP-terrassen die vanavond vollopen voor het slotconcert, genieten de genodigden ondertussen van een glas bubbels.

Tussen de verschillende optredens door komen een aantal artiesten naar de lobby van het Marriotthotel, van waaruit radio Klara een rechtstreekse uitzending verzorgt. Ook Stella Khumalo, de Zuid-Afrikaanse zangeres waar Sioen al jaren mee samenwerkt, kwam met haar eigen koor langs. 

Het daggedeelte loopt af rond 18 uur, om 21 uur begint het slotspektakel op het podium op het water aan de Gras- en Korenlei. Daar concerteert dan Isolde Lasoen, niet enkel met haar eigen band, maar geruggesteund door meer dan een dozijn strijkers van het orkest Casco Phil.

Alle info over OdeGand op www.odegand.gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio