Hij had ervoor gewaarschuwd en houdt woord: op wraak beluste Moscon triomfeert bij wederoptreden

Hij had ervoor gewaarschuwd en houdt woord: op wraak beluste Moscon triomfeert bij wederoptreden

Foto: rr

Gianni Moscon is boos. De Italiaan werd uit de Tour gezet na een slag aan een collega en daarna voor vijf weken geschorst door Team Sky. Moscon haalde in een interview uit naar zowat alles en iedereen, en beloofde te winnen om zijn critici de mond te snoeren. En zo geschiedde. De Italiaan snelde naar de zege in de Coppa Agostino (Ita/1.1). Hij won voor Rein Taaramäe en Enrico Gasparotto.

LEES OOK: ‘Enfant terrible’ Moscon aast op wraak na schorsing en kritiek: “Ik wil iedereen de mond snoeren voor alle shit”

Moscon werd in de Tourrit naar Carcassonne, daags voor de tweede rustdag, gediskwalificeerd door de jury nadat die, na de rit, de beelden had bekeken van de etappe. Op die beelden was te zien dat de Italiaan een slag had uitgedeeld aan de Fransman Elie Gesbert en dus moest hij de Tour verlaten. Hij kreeg een schorsing opgelegd van 8 augustus tot 12 september door de UCI.

Eerder kwam Moscon al negatief in het nieuws na een incident in 2017 toen hij het aan de stok kreeg met Kevin Reza en hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt. Sky legde hem toen zelf een schorsing op van zes weken. Voorts was er later dat jaar ook de klacht van Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ), die beweerde dat Moscon hem ten val had gebracht, maar bij gebrek aan bewijzen werd de Italiaan vrijgesproken. Tot slot was er het WK in Bergen, waar Moscon na afloop werd gediskwalificeerd wegens ‘bidon collé’.

Het is voor Moscon zijn vierde profzege. In 2017 kroonde hij zich tot nationaal kampioen tijdrijden en in 2016 bracht hij een rit en de eindzege van de Arctic Race of Norway op zijn naam. Hij volgt op de erelijst Michael Albasini op.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.