Sunweb heerst in ploegentijdrit Madrid Challenge by La Vuelta

Sunweb heerst in ploegentijdrit Madrid Challenge by La Vuelta

Foto: Photo News

Brussel -

De Madrid Challenge by La Vuelta (WorldTour) vindt dit jaar over twee dagen plaats: zaterdag een ploegentijdrit, zondag een etappe over 100,3 km met start en aankomst in Madrid. De ploegentijdrit werd een prooi voor Team Sunweb. Ze legden het parcours van 12,6 km in Boadilla del Monte af in 17:40, goed voor een gemiddelde van 42,79 km/u.

Sunweb was 18 seconden sneller dan Wiggle High5, dat tweede werd. Mitchelton-Scott klokte de derde tijd met een chrono van 18:26. Dolticini-Van Eyck Sport was op de twaalfde plaats, op 1:39, het eerste Belgische team.

Team Sunweb, met Lucinda Brand, Leah Kirchmann, Liane Lippert, Pernille Mathiesen, Coryn Rivera en Ellen van Dijk, had een reputatie te verdedigen als wereldkampioen ploegentijdrit van 2017 in Bergen. Ze maakten de favorietenrol ook waar. Leah Kirchmann kwam als eerste over de streep en start zondag in de leiderstrui.

In de vorige twee edities van de Challenge by la Vuelta, over één dag, kwam de sprint telkens op naam van Jolien D’hoore. Zij werd zaterdag met haar team derde in de ploegentijdrit.

Corrigeer