Laurens De Plus na koortsaanval maandag op onderzoek (en normaal woensdag al naar WK in Oostenrijk)

Laurens De Plus na koortsaanval maandag op onderzoek (en normaal woensdag al naar WK in Oostenrijk)

Foto: Photo News

Laurens De Plus (Quick Step Floors) maakt sinds zaterdagmiddag geen koorts meer. Vrijdagmiddag verdween de plots zieke Ninovieter uit de Vuelta. Dat was niet gepland, integendeel.

Zondagochtend neemt hij het vliegtuig naar België en maandag gaat hij op controle en laat bloed afnemen om te kijken wat de oorzaak was van de opstoot van zijn lichaamstemperatuur. De Plus is in principe de enige Belg die zowel in de ploegentijdrit, de individuele tijdrit als op de wegrit in actie komt tijdens de wereldkampioenschappen in Innsbruck. “Het is te vroeg om daarover al sluitende verklaringen af te leggen. Primo: ik voel me al heel wat beter dan vrijdag nadat ik deze middag drie uur sliep. Secundo: pas na onderzoek wordt er eventueel wat beslist. Ik heb doorlopend contact met nationale coach Kevin De Weert en met mijn ploegleiding. Voor het WK ploegentijdrijden is het kort dag, want woensdag vertrekken we al naar Oostenrijk. Er is geen enkele reden tot paniek, maar laat ons duidelijk zijn: ik had liever deze Vuelta uitgereden”, aldus De Plus die woensdag nog achtste en eerste Belg was in de tijdrit van Torrelavega.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.