Belgian Lion Khalid Boukichou naar de kampioen van Kosovo

Belgian Lion Khalid Boukichou naar de kampioen van Kosovo

Foto: BELGA

Vanaf volgende week verdedigt Belgian Lion Khalid Boukichou de kleuren van Z Mobile Pristina, de landskampioen van Kosovo. Hij is de eerste Belgische international in dat Balkan-land.

Khalid Boukichou, die van 2012 tot en met 2017 zes landstitels op rij met Oostende gewonnen had, baskette vorig seizoen in Frankrijk, eerst bij Pau, daarna bij Chalons. Bij de hervatting van de trainingen had deze Brusselaar met Marokkaanse roots nog geen nieuwe werkgever. Hij mocht zijn conditie op peil houden bij BC Oostende. Boukichou volgde als international ook de stage van de Belgian Lions in Estland en speelde donderdag in de EK-prekwalificatie-interland tegen Portugal mee. Sinds vandaag is hij dus aangesloten bij Pristina.

Pristina won de tien jongste seizoenen achtmaal de landstitel in Kosovo. In de vorige competitie haalden ze het met twee puntjes op het terrein van Bergen in een match voor de FIBA Europe Cup. Dit seizoen nemen ze deel aan de kwalificatierondes van de Champions League. Donderdag en zaterdag spelen ze thuis en uit tegen de Nederlandse kampioen Donar Groningen. Bij winst ontmoeten ze de winnaar van de duels tussen het Zwitserse Fribourg en het Russische Saratov. In de derde ronde wacht dan het Turkse Sakarya van zijn gewezen ploegmaat Jean Salumu. De twee voorbije seizoenen speelde Boukichou met respectievelijk Oostende en Chalons al in de Champions League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.